Zeer grote brand in recyclebedrijf op Hessenpoort

Zwolle – Woensdagochtend is brand uitgebroken aan de Steinfurtstraat. De brand is uitgebroken in een recyclebedrijf.

Al snel schakelde de brandweer op, tot uiteindelijk een grip 1. Diverse korpsen uit de regio zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. Net na 04.30 kreeg de brandweer een melding binnen van de brand. Toen ze ter plaatse kwamen zag de eerste ploeg al flink wat vlammen, waardoor ze al opschaalden.

In verband met de brand werden de toegangswegen naar het industrieterrein Hessenpoort afgesloten. Dit zorgde voor flink wat overlast voor het verkeer aangezien velen wachtten tot ze naar hun werk konden, en de auto en fietsen parkeerden bij de afzettingen.

De brandweer heeft met flink wat materieel de omliggende gebouwdelen nat gehouden om te voorkomen dat het vuur kon uitbreiden. Een enorme rookwolk trok laaghangend richting Hasselt. Aangezien de rook over de A28 trok werd hier een snelheidsbeperking toegepast.

Meerdere meetploegen voor gevaarlijke stoffen zijn ingezet om te monitoren. Dit aangezien de rook richting Hasselt/Genemuiden trok. Er zijn geen gewonden gevallen door de brand.

Omstreeks 08:00 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven. Het industrieterrein is daardoor weer bereikbaar. Op de A28 kan weer de normale snelheid gereden worden. Het nablussen heeft nog uren geduurd.