Ramen woning vermeende pedofiel uit voorzorg dicht getimmerd

Zwolle – Maandag was de Indische Buurt in de greep van een vermeende pedofiel die volgens velen in deze buurt zou wonen. Deze verdachte is “ontmaskerd” door een team dat zich voorgedaan heeft als 13 jarig meisje.

Maandagmiddag was het al een tijdje onrustig in de wijk. De politie was duidelijk aanwezig om een eventuele confrontatie te voorkomen tussen de verdachte en boze buurtbewoners. Even later bleek dat de man vanmiddag nog opgepakt is en in hechtenis is genomen op het politiebureau in Zwolle.

Uit voorzorg zijn maandagavond rond 22.30 uur alle ramen van de woning dichtgetimmerd. Dit gebeurde onder toeziend oog van de politie. Dit om de veiligheid van de glaszetters te kunnen waarborgen. Volgens de politie ter plaatse is de verdachte nog steeds in hechtenis op het politiebureau te Zwolle.

De verdachte heeft volgens het team van “pedofielen ontmaskerd”, gereageerd op een meisje van 13, en wilde met haar afspreken om seksuele handelingen met haar te verrichten. De afgesproken locatie was het station in Zwolle, waar het team een confrontatie aanging en de verdachte op film heeft vastgelegd. Deze beelden en filmpjes van het gesprek dat met de verdachte gevoerd is werden massaal door Zwollenaren gedeeld.